За конкурса

Конкурсът „ESG AWARDS“ се организира от първата специализирана медия за популяризиране на ESG в България ESGnews.bg, собственост на Бранд Медия България и част от групата на Economic.bg. Платформата активно изтъква добрите корпоративни примери и стимулира приемането на устойчиви практики, които вече са стандарт в ЕС и други европейски страни. С организирането на този конкурс, ESGnews.bg се стреми да създаде мост между глобалните ESG стандарти и българските корпорации и да насърчи устойчивото развитие, като поощрява и отличава устойчивото корпоративно поведение в България.

В конкурса могат да вземат участие организации от всички сфери на дейност, които са регистрирани в Република България – търговски дружества, неправителствени организации, образователни институции и др. Всеки участник може да се регистрира само веднъж на уебсайта на конкурса, като участието е напълно безплатно. Участниците нямат право да коригират формуляра за участие след неговото изпращане. Срокът за кандидатстване изтича на 31.05.24 г.

Победителите ще бъдат отличени в четири основни категории: „Устойчива стратегия“, „Устойчив лидер“,  „Устойчив инвеститор“,  „Устойчиво управление на веригата на доставки“.

Стратегически партньори на конкурса са Стопански факултет и ESG Lab на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Повече информация за конкурса и оценяването на журито прочетете ТУК

Жури

Джордж Кремлис

Почетен председател

Джордж Кремлис е член на Борда на Европейската организация за публично право и председателства нейния Институт за климата и кръговата икономика.

Даринка Георгиева

Жури

Даринка Георгиева е изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Марина Стефанова

ЖУРИ

Доц. д-р Марина Стефанова е директор на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление" в Стопански факултет, изпълнителен директор на ESG Lab и ESG Academy.